Dermashield

DERMASHIELD

Beroepsgerelateerde huidaandoeningen kosten de EU naar schatting elk jaar EUR 600 miljoen met als gevolg circa drie miljoen verloren werkdagen. Zij treffen vrijwel alle industrie- en bedrijfstakken en dwingen werknemers in veel gevallen tot het zoeken naar een andere baan.

Waardoor worden beroepsgerelateerde huidproblemen veroorzaakt?

Beroepsgerelateerde huidaandoeningen worden veroorzaakt door contact met bepaalde stoffen op de werkplek. Gewoonlijk worden vooral de handen en onderarmen aangetast, omdat deze delen van het lichaam de grootste kans hebben om met de stoffen in aanraking te komen. De huidproblemen kunnen zich echter ook naar andere delen van het lichaam verspreiden. Tot de eerste tekenen van een huidaandoening behoren een droge huid, roodheid en jeuk. De huid kan gezwollen raken, scheuren, schilferig of dik worden. Er kunnen ook blaren ontstaan. Hoe snel zich een huidreactie ontwikkelt is afhankelijk van de kracht of de potentie van de stof en de frequentie/duur van het contact met de huid.

Werknemers die vaak in aanraking komen met vloeistoffen of frequent water gebruiken lopen het grootste risico omdat deze vloeistoffen de natuurlijke beschermingslaag van de huid kunnen aantasten.

Wat zijn allergische huidaandoeningen?

Het menselijke immuunsysteem is zodanig opgebouwd dat het ons lichaam tegen besmettelijke en andere schadelijke indringers kan beschermen. Sensibilisatie is een speciale vorm van immunisatie. Een dergelijke overreactie wordt allergie genoemd. En het agens dat de allergische reactie van de huid uitlokt, wordt huidallergeen genoemd.

Hoe kan Derma Shield hier een rol in spelen?

Derma Shield vormt een microscopische, niet afwasbare, niet vettige laag, die de huid tegen allerlei schadelijke stoffen beschermt, om zo beroepsgerelateerde huidaandoeningen te voorkomen. Op deze site, www.dermashield.nl, vindt u uitgebreide informatie over hoe Derma Shield huidaandoeningen kan helpen voorkomen en hoe Derma Shield kan bijdragen aan het herstelproces.

TOEPASSINGEN

  • Filter Repairs

  • Pump Repairs

  • Heat Exchanger Repair

  • Rudder Repair Solutions
  • Abrasion and Wear Resistant Materials

BROCHURE