Packo surface treatment

Packo surface treatment

Elektropolijsten, ook bekend onder de benamingen elektrolytisch polijsten, elektrochemisch polijsten, elektrolytisch glanzen, electro-polijsten, ... is één van de meest performante afwerkingen van roestvast staal ( inox ). Het is nog steeds de hoofdaktiviteit van Packo Surface Treatment, naast een hele reeks nieuw ontwikkelde afwerkingen.

In 1974 begon Packo Surface Treatment met het elektrolytisch polijsten van RVS melkmachine-onderdelen voor Fullwood, UK-based melkstal fabrikant. De strenge omstandigheden in de melkinstallatie - ammoniak van de dieren en chloor van de ontsmettingsmiddelen - zorgden na enkele weken al voor corrosie van de RVS. Met elektrolytisch polijsten, konden we de problemen van corrosie en reinigbaarheid in één keer oplossen. Packo Surface Treatment werd onmiddellijk benaderd door andere fabrikanten van RVS-apparatuur met soortgelijke problemen van hygiëne, corrosie, ruwheid, reiniging etc.

In 1985 begon Packo Surface Treatment de behandeling van farmaceutische reactoren en componenten. Er werden belangrijke investeringen in apparatuur en technologie gemaakt.

Vanaf 1990 werd de bouw van RVS leuningen, balustrades en de buitenmeubels zeer populair in heel Europa. Maar fabrikanten werden snel geconfronteerd met de corrosie van de RVS in buitentoepassingen - vooral door zwavel in de lucht van onze hoog geïndustrialiseerde omgeving. Bijgevolg inversteerde Packo Surface Treatment in grote behandelbaden om balustrades onder te dompelen met een lengte tot 6000 mm.

Onze ervaring en reputatie als een probleemoplossende onderneming leidde tot nieuwe ontwikkelingen: Derouging van RVS sinds 1995, Deblackening van RVS sinds 2005, Micro-ondulatie en Non-Fingerprint afwerking sinds 2008, Low Friction afwerking sinds 2009, E-polidur verharding sinds 2010.

De meest recente ontwikkeling is een bacterie werende finish. Deze afwerking vermijdt de groei van bacteriën op RVS onderdelen, zonder giftig te zijn voor de mens. Deze behandeling is zeer populair aan het worden voor ziekenhuizen en andere spelers in de zorgsector.

Al onze behandelingen zijn EHEDG en FDA compatibel. Zodoende zijn ze geschikt voor alle toepassingen met levensmiddelen, dranken en farmaceutische producten.

Gezien onze jarenlange ervaring met tal van niches in de RVS-wereld, zijn onze technici beschikbaar voor consultancy en advies.

TOEPASSINGEN

  • Filter Repairs

  • Pump Repairs

  • Heat Exchanger Repair

  • Rudder Repair Solutions
  • Abrasion and Wear Resistant Materials

BROCHURE